Wij bouwen aan een sociale onderneming die eigendom is van de nieuwkomers zelf. Het gaat ons er in eerste instantie om dat ook nieuwkomers een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse samenleving.
Wij willen hier ons werk van maken en met onze diensten een zelfstandig inkomen verwerven. Tijdens het bouwen hebben we ondersteuning van welzijnsorganisatie Divers. Zodra we over voldoende kennis en kunde beschikken willen we echter een zelfstandige organisatie zijn.

Team

Abdelaziz

Ik ben Abdelaziz. Ik woon nu in Den Bosch maar kom oorspronkelijk uit Eritrea. Daar was ik Apotheker. Ik spreek Arabisch, Tigrinya, Engels en Nederlands. Naast coachen begeleid ik ook als tolk-bemiddelaar gesprekken tussen nieuwkomers en organisaties.
Lees meer

Ihab

Ik ben Ihab Bakir en kom oorspronkelijk uit Syrie. Ik spreek Arabisch, Engels en Nederlands. In Syrie studeerde ik Engels, maar heb vooral veel gewerkt met getraumatiseerde kinderen zowel in Syrie als in Nederland. Toneelspelen is mijn hobby en passie!
Lees meer

Khaldoun Alshamli

Ik denk graag met jonge nieuwkomers na over hun toekomst in Nederland. Zelf was ik advocaat in Syrie en heb mij inmiddels verdiept in alle aspecten van radicalisering. Daar geef ik naast coaching extra voorlichting over.
Lees meer

Samah

Ik ben Samah en woon samen met mijn familie in Den Bosch. Naast mijn werk als coach ben ik een pre-bachelor aan het volgen omdat ik studie als een stevige basis voor mijn toekomst zie. Ik begeleid graag jonge mensen die net als ik hier hun weg in moeten vinden. Ik spreek Arabisch, Engels en Nederlands.
Lees meer

Sami

Ik ben Sami! Ik vind het heerlijk om met jonge mensen te werken. Voel me dan vaak als een grote broer die je steunt, maar ook zegt wat ik fout zie gaan. Ik vind het leuk om met mijn jongeren dingen te ondernemen, er op uit te gaan als dat kan. Naast coachen geef ik ook workshops aan groepen jongeren.
Lees meer

Wij zijn Abdelaziz, Sami, Robel, Selamawit, Samah, Asmait, Khaldoun, Ihab en Mazen. Wij komen uit Syrië en Eritrea. Wij zijn meer dan vluchtelingen!

’s-Hertogenbosch

info@morethanrefugees.com